Trainer

Trainen en opleiden van mensen vind ik enorm dankbaar, leerzaam en leuk. In vrijwel al mijn rollen en projecten heb ik dat dan ook gedaan en als ik trainer heb dan ook veel ervaring. Het is mijn overtuiging dat mensen het best leren door te ervaren. Ik gebruik dan ook graag actieve werkvormen en praktijkgevallen, afgewisseld met theorie, achtergronden en oefeningen. Hieronder een selectie uit de trainingen die ik in de afgelopen 20 jaar heb ontwikkelt en gegeven:

? Toegepaste Creativiteit: training voor ondernemers en ZZP’rs. In deze training ervaren de deelnemers d.m.v. dialoog en presentatie hoe creativiteit werkt en op welke manier er (zakelijk) bewuster en effectiever gebruik van wordt gemaakt. In de training worden cases en persoonlijke doelstellingen van de deelnemers gebruikt.
? “Omzet uit inzet” : training voor senior consultants (inhoudelijke experts) waarin mensen zonder commerciële ervaring of achtergrond ervaren hoe “value selling” werkt en op welke manier ze opportunities bij klanten signaleren, onderbouwen en bespreken. Elementen die aan orde komen zijn business case denken, stakeholder analyse, persoonlijke en zakelijke drijfveren en strategische vraagstelling. In de training werden workshop technieken en het overbrengen van theorie gecombineerd.
? Future IT Fundamentals: Training voor SAP professionals waarin nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT werden toegelicht en vertaald naar concrete toepassingen binnen het eigen vakgebied. De training bestond uit presentaties, e-learning omgeving, wiki en workshop en had een doorlooptijd van 2 maanden.
? Bootcamp Cold Calling: Korte training voor senior consultants waarin de deelnemers leerden hoe ze effectief en professioneel via cold calling en nabellen van marketingcampagnes tot afspraken op (hoger) managementniveau konden komen.
? Onboarding Defensie: Onboarding programma voor nieuwe consultants die bij het Ministerie van Defensie werden ingezet. Onder andere werd ingegaan op cultuur, werkwijze en attitude binnen Defensie en hoe hier als “externe” mee om te gaan.
? Offshore in Nederland: Korte training voor Nederlandse ICT professionals, waarin ontwikkelingen, impact en actuele marktsituatie rondom Offshore werden toegelicht. Aan de hand van confronterende feiten werden deelnemers uitgedaagd en gefaciliteerd in het zien van de mogelijkheden en kansen van deze ontwikkeling.
? DeliverSAP: Methodologische training, waarin onder meer op interactieve wijze projectmanagers en senior consultants werden uitgedaagd om nieuwe ontwikkelingen als offshore, e-learning en gefaciliteerde besluitvorming binnen het bekende werkwijze toe te passen.
? How to sell ERP: Training voor accountmanagers en sales executives in het verkopen van ERP diensten en nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied. In de training werd onder meer gebruik van opgenomen klantgesprekken en acteurs.
? Extended Enterprise Effectiveness Sales Training: Training voor accountmanagers en selling consultants in het verkopen van de E3 methode aan business managers. In deze training werden rollenspelen, dialogen en workshopvormen gebruik naast presentatie en uitleg.
? SAP trainingen: voor diverse klanten en doelgroepen verschillende trainingen ontwikkeld en gegeven in het gebruik van SAP en nieuwe processen, procedures en werkwijzen. Vooral gericht op verkoop, inkoop, voorraad- en magazijnbeheer, MRP, SAP Defence Forces & Public Security (DFPS) en managementinformatie.