Strijd met de elementen

zandkasteel

“That is the way to learn the most, that when you are doing something with such enjoyment that you don’t notice that the time passes. (Einstein)”

 

Zou je 6 uur achter elkaar in de brandende zon aan een zandkasteel willen bouwen – in de wetenschap dat het de vloed niet zal overleven? Als je het bouwen leuk vindt, ja! Word je dan ook steeds beter in het maken van zandkastelen? Ja! 

Eigenlijk is het zo simpel: iets wat je leuk vindt om te doen, doe je graag en vaak en dus word je er vanzelf beter in. Ook is het meestal zo dat de dingen waar je aanleg, talent of interesse in hebt, dingen zijn die je graag doet – en  ongemerkt beter in wordt.

Sir Ken Robinson (http://sirkenrobinson.com) heeft over “het element”: het snijpunt van wat je leuk vindt om te doen en dat waar je goed in bent. Dat is waar je in je element bent. Dat is waar passie zit, waar creativiteit en dingen voor elkaar krijgen geen moeite meer kost.

Natuurlijk wil iedere manager graag medewerkers die op die manier in hun element zijn, die iedere nieuwe opdracht met enthousiasme erbij nemen zonder gezucht, zonder stress… Maar beste manager, hoe zit het met jouw element? Zit je in je element of ben je er misschien al voorbij?

Misschien het belangrijkste van creatief leiderschap is het creëren van ruimte (in alle opzichten) waarin mensen hun element kunnen vinden, hun talenten kunnen ontdekken en toepassen. En vooral leren, zichzelf verder ontwikkelen en beter worden. Is het jouw passie zulke randvoorwaarden te bieden en mensen hierin te faciliteren? Dan zit je als manager waarschijnlijk in je element. Is dat het niet? Ga op zoek en vind je eigen zandkasteel!

 

Groet, Marcel

 

 

 

 

 

 

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.