Wie ben ik

“The future belongs to creators and empathizers, pattern recognizers and meaning-makers”
Daniel H. Pink

Marcel van Tetering Toen mijn dochters me ooit vroegen wat mijn werk is, was mijn beste antwoord: andere mensen helpen om hun werk beter te doen, mijn klanten helpen meer geld te verdienen. Door innovatie en optimalisatie van processen en bedrijfsvoering. Wat mij hierin drijft is het combineren van creativiteit met vakmanschap en daardoor anderen waardevolle oplossingen bieden en helpen deze te realiseren.

Vanuit die drijfveren is het logisch dat ik, toen ik met het vak van consultant in aanraking kwam, er nooit meer mee ben opgehouden. Het ontwikkelen en invoeren van ICT oplossingen (SAP in mijn geval), het optimaliseren van processen en organisatie en het beter op elkaar afstemmen van werkwijze, attitude, besturing en leiderschap: in de 20 jaar dat ik consultant ben, zijn dit de middelen waarmee ik mijn klanten succesvoller heb gemaakt.

Door de jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat het de mensen zijn – medewerkers, management, directie – die dat succes bepalen. Ik richt me dan ook op hoe ik die mensen in organisaties kan helpen succesvoller te zijn. Vanuit mijn inhoudelijke achtergrond, mijn ervaring en inzichten en de focus op wat er nodig is om de juiste mensen zich in de juiste richting te laten ontwikkelen en bewegen.

Ik doe dat door gezamenlijk nieuwe oplossingen te ontwikkelen (creator), door innovatie, optimalisatie en creatief leiderschap (innovator) en/of door het inspireren, sturen en faciliteren van verandering (change facilitator).