Creator

“Creativity is intelligence having fun”
Albert Einstein

Marcel van TeteringCreëren is meer dan rationeel problemen oplossen, het ontstaat vanuit passie en emotie. Wanneer je me ‘s nachts wakker zou maken en me vraagt wat ik ben, dan zeg ik ‘muzikant’. Ik heb ontdekt dat voor mij niet uitmaakt of ik een oplossing voor een klant bedenk, een nieuw businessmodel ontwikkel of een liedje schrijf. Het komt voor mijn allemaal uit dezelfde bron: de behoefte tot creëren, het van niets iets maken. De rode draad in al mijn activiteiten is dan ook het combineren van creativiteit en vakmanschap en daardoor nieuwe, succesvolle oplossingen realiseren.

In het tijdperk waarin we nu leven wordt (zakelijk) succes in toenemende mate bepaald door innovatie van producten, diensten & business modellen, het vinden van nieuwe klanten & markten, duurzamer ondernemen en andere verbindingen aangaan met klanten, toekomstige klanten, medewerkers en organisaties.

Creativiteit wordt hierin wel gezien als belangrijkste eigenschap voor bedrijven en organisaties. Maar ook wordt het nog steeds ervaren als lastig: als iets dat ongrijpbaar of vaag is. Als noodzakelijk om te innoveren, om problemen op te lossen of om met veranderingen om te gaan, maar ook als onbestuurbaar, niet controleerbaar of onbeheersbaar. Als creatieveling in zakelijke omgevingen, was het voor mij de afgelopen jaren een zoektocht om met deze tegenstrijdigheid om te gaan. Ik heb daar veel van geleerd en ben ervaringsdeskundig geworden op “hoe om te gaan met creativiteit binnen organisaties” en “hoe als creatieveling effectief te zijn in niet-creatieve omgevingen”.

Toegepaste creativiteitIk noem dat Toegepaste Creativiteit, waarmee ik mensen en organisaties help in het vergroten van hun ‘Return on Creativity’. Mijn ervaring is dat iedereen creatief is en dat wanneer de juiste randvoorwaarden ingericht zijn, deze (collectieve) creativiteit leidt tot een enorme versnelling in het behalen van succes.

Vanuit dit raamwerk adviseer, train en ondersteun ik mensen in de uitvoering of aansturing van innovatie en optimalisatieprojecten.

Ook geef ik workshops in het bewuster en effectiever omgaan met creativiteit – in jezelf en bij anderen.