Innovator

“Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep“
Scott Adams

Marcel van TeteringIk heb geleerd dat innoveren het beste werkt door te beginnen en op basis van succes door te bouwen. Maar vooral: het spel en het speelveld leuk te vinden.
Door de ervaring die heb ik opgedaan bij klanten en door innovaties waarvoor ik binnen mijn organisatie verantwoordelijk was, heb ik aan den lijve ervaren dat innovatie een veranderingsproces is. Een proces met een onbekende uitkomst zoals een nieuw product, dienst of business model.

Dit onvoorspelbare karakter betekent dat er, naast urgentie en noodzaak, vooral drive nodig is om een innovatie project door te zetten en succesvol te maken: geloof en overtuiging, aanpassings- en doorzettingsvermogen. In leiderschap en in realisatie. Terwijl de reguliere business ook moet doorgaan. Innovatie is dan ook het krachtigst wanneer het voortkomt uit een drive jezelf en je organisatie te verbeteren.

Innovatie is een constant samenspel van leiderschap en realisatie. Zelfs wanneer als je eenmanszaak innoveert (en de leider en uitvoerder waarschijnlijk dezelfde persoon zijn), zijn dit twee verschillende kanten van diezelfde innovatiemedaille.

Dia3

Ik ondersteun organisaties bij innovatie- en optimalisatieprocessen onder meer in:

  • Het trainen van projectteams
  • Het zien van mogelijkheden en kansen
  • Het maken van onderbouwde keuzes
  • Het projectmanagement van de realisatie
  • Het overzien, beoordelen en bijstellen van het gehele proces